NIEUWBOUW IN OIRSCHOT

Veld 7

Veld 7 van sportpark Moorland in Oirschot wordt niet langer gebruikt om te sporten. Gemeente Oirschot heeft het een woonbestemming gegeven. Op deze website vind je informatie over de 13 koopwoningen van Veld 7. Heb je belangstelling? Neem contact op met Van de Meerendonk Makelaars.

Bekijk de woningen

Ligging

Poort der Kempen

Kies je voor nieuwbouwproject Veld 7, dan kom je te wonen in het sfeervolle Oirschot in de provincie Noord-Brabant. Het is één van de noordelijkste plaatsen van de Kempen en wordt daardoor ook wel de 'Poort der Kempen’ genoemd. De gemeente Oirschot bestaat uit Oirschot, Spoordonk, Middelbeers, Oostelbeers en Westelbeers met in totaal circa 19.000 inwoners.

Lees meer over de omgeving

Stedenbouwkundig plan

60 woningen

Het stedenbouwkundig plan van Veld 7 dat in juli 2022 is afgerond, voorziet in circa 60 woningen voor het hele plangebied. Ook het aan de Drieterskuil liggende perceel van de gemeente (‘Het Nonnenbos’) wordt in het plangebied meegenomen. In het plan is ruimte voor:
– 18 grondgebonden sociale huurwoningen en 12 sociale huurappartementen
Woonstichting ’thuis gaat deze 30 huurwoningen en appartementen realiseren en verhuren. Belangstellenden kunnen zich straks hiervoor inschrijven via Wooniezie.
– 9 of 10 CPO-woningen en 8 kavels voor zelfbouw
Gemeente Oirschot organiseert op 2 november 2023 een tweede informatieavond over het CPO-project. Hierover vind je meer informatie op de website van de gemeente.
– 13 koopwoningen
Deze 13 koopwoningen worden ontwikkeld door Jansen Bouwontwikkeling.

Bekijk de koopwoningen op de klikbare kaart

Planning

Participatie en het vervolg

Aan de totstandkoming van het stedenbouwkundig plan is een zorgvuldig proces met de betrokken partijen en de omgeving vooraf gegaan. In november 2021 heeft de omgeving op drie schetsontwerpen kunnen reageren. Met de opmerkingen en suggesties van de omwonenden is uiteindelijk één ontwerp gemaakt. Daarin zijn ook de uitgangspunten van de raad en de gemeentelijke beleidskaders verwerkt. Op 14 juli 2022 is dit resultaat aan de omgeving gepresenteerd.

Het stedenbouwkundig plan vormt de basis voor het ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan hebben tot eind augustus 2023 ter inzage gelegen en zijn in september 2023 onherroepelijk geworden. De verkoop van de koopwoningen is 1 februari 2024 gestart. De eerste werkzaamheden op de planlocatie, het bouwrijp maken, zijn in april 2024 van start gegaan. Bij een succesvolle verkoop begint de bouw naar verwachting nog eind 2024.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwbouwproject Veld 7 in Oirschot? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrieven. Zo blijf je op de hoogte.

Inschrijven

Locatie

ONTWIKKELAAR
Veld 7 is een ontwikkeling van
Jansen Bouwontwikkeling B.V.
www.jansenbouwontwikkeling.nl

MAKELAAR
Van de Meerendonk Makelaars
www.vandemeerendonkmakelaars.nl